Zonneboiler: een duurzame keuze

 • Verbruik tot 55% minder gas
 • Gasrekening € 750 lager p.j.
 • In 6 tot 9 jaar terugverdiend
zonneboiler
zonneboiler zonnecollectoren
Kennismaking

Wat is een zonneboiler?

De zonneboiler is eigenlijk een soort hele grote waterkoker. Door zonnecollectoren op het dak te plaatsen en te koppelen aan een boilervat, wordt water in dat vat warm. Het opgewarmde water zorgt voor een warm huis en een warme douche. Met een zonneboiler verbruik je tot wel 55% minder gas. Goed voor het milieu en je portemonnee.

Advies aanvragen Bel 085-0653451
Prijzen op een rij

Zonneboiler kosten

De prijs voor een zonneboiler systeem voor 200 liter water is zo’n € 3.700. Hiervan krijg je zo’n € 1.100 terug aan subsidie. Bij 500 liter bedragen de kosten van de zonneboiler € 5.900 euro en krijg je € 2.300 terug aan subsidie.

Kosten volledig systeem zonneboiler

Hieronder een indicatie van de tarieven en reducties in gasverbruik van een zonneboiler. Inclusief subsidie en exclusief montagekosten. De zonneboiler kosten verschillen op basis van het aantal én de grootte van de zonnecollectoren en het aantal heatpipes in de zonnecollector.

Voorbeelden. Exclusief montage en inclusief subsidieteruggave.

 • 200 liter – € 2.600 – ca. 40% gasreductie
 • 300 liter – € 2.900 – ca. 45% gasreductie
 • 400 liter – € 3.900 – ca. 50% gasreductie
 • 500 liter – € 3.700 – ca. 55% gasreductie

Een volledig gemonteerde boiler via zonne-energie heeft een terugverdientijd van 6 – 9 jaar, inclusief montagekosten en subsidie.

Een berekening ontvangen voor jouw situatie? Vraag advies aan of bel 085-0653451

Even kort over ons

TechniQ Energy

Specialist in warmte

Wij leveren elektrische boilers, zonneboilers en warmtepompen.

4,5 Sterren

Klanten geven ons 4,5 van 5 sterren op webwinkelkeur.

Gratis duurzaam advies

Weet je niet wat je moet kiezen? Ons duurzame advies is gratis.

Kwaliteitsmerken

We werken met eigen merken. Kwaliteit en een mooie prijs.

Interesse? Vraag advies aan. Ons team zit voor je klaar. Bellen kan via 085-0653451.

Advies aanvragen
In 5 stappen warm water

Zonneboiler kopen

Het kopen van een zonneboiler-systeem kan niet zonder goed advies. Behalve natuurlijk als je zelf installateur van beroep bent. Ga dan naar de webshop. Een zonneboiler koop je in 5 stappen.

 1. Formulier invullen
  Vul ons adviesformulier in aan de onderkant van deze pagina. We willen alles weten over je huis, de ruimte op je dak, de plaats van het boilervat, het aantal bewoners, je verbruik, etc.
 2. Advies ontvangen
  We spreken de opties met je door. Welk type zonneboiler? Hoeveel zonnecollectoren? Welk zonneboiler-vat? Past het op het dak? Hoe ver van de cv-ketel komt het boilervat? Combinatie met een warmtepomp?
 3. Financiële plaatje
  Samen kiezen we de juiste opties en tonen we de financiële gevolgen. Je ziet de totale investering, zonneboiler-subsidies en – wanneer nodig – de kansen van een duurzame-warmte-lening. Klik op deze link bij interesse in deze lening.
 4. Subsidie en lening
  Na het kopen, kunnen we de subsidies en eventuele zonneboiler-lening voor je aanvragen. Doe je dat liever zelf? Dan geven we je alle info hiervoor.
 5. Start met gas besparen
  Keuze gemaakt en financieel alles rond? Dan komt één van onze mensen de zonneboiler bij je installeren en start je met gas besparen.
Advies aanvragen
Over de techniek

Hoe werkt een zonneboiler-systeem?

Een zonneboiler systeem bestaat uit meerdere onderdelen.

hoe werkt een zonneboiler-systeem

 • Zonnecollectoren lijken een beetje op zonnepanelen maar doen iets heel anders. Ze bevatten 18 tot 30 heatpipes per collector die met elkaar in verbinding staan.
 • In de heatpipes zit een zonneboiler-vloeistof die opwarmt en nooit bevriest.
 • Na het opwarmen, stroomt de vloeistof door buizen in het zonneboilervat. Het water in dit vat wordt hierdoor warm en blijft lang warm door een perfecte isolatie.
 • Het warme water verwarmt jouw vloerverwarming, radiatoren, douche of zwembad.

De zonneboilers van TechniQ Energy zijn afgestemd op het Nederlandse klimaat.

De zonneboiler ondersteunt het verwarmingscircuit in het voorjaar- en najaar maximaal. En zelfs in de wintermaanden levert de zonneboiler een forse besparing op. Gemiddeld bespaar je met een zonneboiler 40% tot 55% gas. Bij gebruik voor je douche, bad of keukenwater is de besparing zelfs 70%!

isde subsidie

Zonneboiler subsidie

Een zonneboiler subsidie maakt jouw investering betaalbaar. Bij TechniQ Energy zorgen we ervoor dat je recht krijgt op de juiste energiesubsidies. Wij kunnen je subsidieaanvraag voor de zonneboiler voor je uit handen nemen. Wil je liever zelf ISDE-subsidie aanvragen? Dat kan ook. We geven we je de juiste informatie zodat je gemakkelijk zelf het subsidieverzoek in kunt dienen.

Duurzame lening

Duurzame lening

De zonneboiler is een positieve en duurzame oplossing. Maar de kosten van een zonneboiler zijn hoog. TechniQ Energy biedt je meerdere mogelijkheden voor een energielening, bijvoorbeeld via Duurzaam gefinancierd. Zo kun je deze duurzame boiler op een financieel veilige manier aanschaffen.

Alles op een rij

Onderdelen zonneboiler

De zonneboiler kopen hangt samen met de keuze van de juiste onderdelen. Bij TechniQ Energy helpen we je de juiste keuzes te maken. Via het informatieformulier kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden. Vrijblijvend uiteraard.

 • Zonnecollectoren
  De zonnecollectoren op het dak zorgen dat de zonnewarmte wordt omgezet in energie om je huis te verwarmen. De ruimte op je dak + de hoeveelheid energie die je wilt opwekken, bepalen welke zonnecollectoren je nodig hebt.

Wist u dat een zonnecollector vier keer meer energie per vierkante meter opwekt dan een zonnepaneel?

boilervat

 • Boilervat
  Bij een zonneboiler hoort een boilervat. Dit is het vat met water dat wordt verwarmd. Een boilervat is erg goed geïsoleerd. De warmte blijft wel enkele dagen behouden. Gunstig, want dat opslaan vormt bij elektriciteit nog altijd een probleem. Het kleinste boilervat kan 200 liter water opslaan en zorgt voor ongeveer 40% besparing op je gasrekening. Een groot boilervat slaat 500 liter water op. Dit zorgt voor meer dan 55% besparing in gasverbruik. Bij meer dan 300 liter adviseren wij om het vat op de begane grond te plaatsen. Een 800 litervat (of nog groter) is zinvol voor campings, vakantieparken of bij zakelijk vastgoed.
 • Lage of hoge temperatuur
  Een zonneboiler kun je toepassen op een lage of hoge temperatuur verwarming systeem. Het lage temperatuursysteem (LT op 35 graden) is bedoeld voor vloerverwarming of een convectorput. Het hoge temperatuursysteem (HT op 50 tot 70 graden) heeft radiatoren. Daarnaast maakt de zonneboiler warm water voor je douche of bad.
 • Solar pompstationsolar pompstation
  Het solar pompstation is een regelaar die ervoor zorgt dat de doorvoer van energie op de juiste manier verloopt. Het goed inregelen van het pompstation nemen de installateurs van TechniQ Energy voor je uit handen. Aanpassingen in de parameters achteraf zijn altijd mogelijk.
Zij kozen al voor TechniQ Energy

Wat klanten zeggen

TechniQ Energy heeft ons uitstekend geadviseerd op het gebied van het algehele installatiewerk, plaatsing van 2 modulerende warmtepompen, installatie van 6 aparte pompen die aangesloten zijn op open verdelers, 1.000 liter buffervat, 96 heatpipes en zonnepanelen

“Heb uitvoerig professionele uitleg gekregen. Alle items stonden klaar om vervoerd te worden. Ik beveel Techniq Energy hooglijk aan.”

De producten zijn zelfs beter dan ze zelf aangeven ,heel duidelijke service ,altijd vriendelijk correct.

“Een bedrijf dat aandacht heeft voor de klanten zowel bij de aanschaf maar ook daarna. Tijdens het opbouwen van het systeem had ik nog diverse vragen maar dat was geen enkel probleem en de hulp was duidelijk.”

“De service en ondersteuning achteraf is erg goed. Voor een “lekke” collectorbuis werd nog dezelfde dag nieuwe een gebracht.”

Adam Var
Den Haag
Willem van der Schoor
Vlissingen
Kevin Ritterbecks
Zeeland
Huib Maljaars
Rotterdam
Tjarco Boerkoel
Dreischor
Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat klanten vragen

 • Werkt de zonneboiler met elke C.V-ketel?
  Ja. Wij zorgen voor eventuele extra koppelingen en componenten als dat bij jouw C.V. nodig is.
 • Kan ik de montage zelf doen?
  Dit is mogelijk wanneer je technisch goed onderlegd bent. Bij zelf installeren komt echter de energiesubsidie vanuit de overheid te vervallen. We raden het zelfstandig installeren daarom af.
 • Kan ik met een zonneboiler van het gas af?
  Alleen met een zonneboiler kan dat niet. Er zijn namelijk periodes dat de zon niet schijnt. Combineer je de zonneboiler met een warmtepomp, dan zijn er meer en betere mogelijkheden.
 • Wat wordt er precies geleverd?
  Naast de zonneboiler en de noodzakelijke componenten wordt alles meegeleverd om een sluitend solar-circuit te maken.
 • Wat is een hoog- en laag temperatuursysteem?
  Een laag temperatuursysteem verwarmt is bedoeld voor vloerverwarming. De zonneboiler levert vrijwel het gehele jaar warmte. Een hoog temperatuursysteem is bedoeld voor radiatoren en levert vooral warmte in lente, zomer en herfst. In de winter is er minder ondersteuning.
 • Kan ik met een zonneboiler elektriciteit opwekken?
  Nee. De boiler is bedoeld om tapwater, vloerverwarming of radiatoren te verwarmen.
 • Kan ik zonnepanelen gebruiken voor het warm houden van het water in het boilervat?
  Ja. Het standaard meegeleverd 3kW verwarmingselement zorgt hiervoor. De installateur zorg voor de juiste installatie.
 • Kan het boilervat ook liggen?
  Bij onze standaard-boilervaten is dit niet mogelijk. We kunnen als alternatieve horizontale vaten als optie bieden. Door de horizontale ligging, koelt het water in het vat iets sneller af dan bij staande vaten.
 • Welk onderhoud heeft de zonneboiler nodig?
  a) 1 keer per jaar is algehele inspectie nodig.
  b) Na 2 jaar moet het zogeheten anode-element worden vervangen.
  c) Na 5 jaar wordt de glycol (de vloeistof die opwarmt) worden vervangen.
 • Wat is de levensduur van een zonneboiler?
  De officiële levensduur van een complete installatie is 20 jaar. De praktijk wijst uit dat veel onderdelen zelfs 25 jaar meegaan.

Advies aanvragen

Wij stellen je flink wat vragen. Een bewuste keus gezien de grote interesse in zonneboilers.

Met jouw uitgebreide informatie, maken wij snel een passend voorstel.

Vragen? Bel 085-0653451. Ons team helpt je graag verder.